SKUPNI KATALOG SVEUČILIŠTA U RIJECI

 

PRETRAŽIVANJE SKUPNOG KATALOGA SVEUČILIŠTA

 

 

Usluge

 

POSUDBA

Korisnik može istovremeno posuditi 3 naslova na mjesec dana, te produljiti posudbu svakoga od njih na još mjesec dana. Produljenje naslova moguće je obaviti mailom, bez dolaska u knjižnicu, no samo unutar roka posudbe. Ukoliko je rok posudbe prekoračen, knjige se moraju vratiti u knjižnicu.

Važno: Za knjige koje nisu vraćene u propisanom roku naplaćuje se zakasnina u iznosu od 1,00 kn po jednom danu za jednu knjigu. Izmirenje svih obveza prema Podružnici uvjet je za ovjeru semestra, odnosno za prijavu diplomskog rada.

Ne posuđuje se izvan knjižnice: periodika, referentna zbirka, posljednji primjerak obvezne ispitne literature, građa iz specijalnih zbirki Knjižnice, te neknjižna građa koriste se isključivo u čitaonici.

INFORMACIJE

U Informacijskoj službi knjižnice možete:

-      dobiti informacije o katalozima, bibliografskim izvorima, načinu korištenja knjižnice i knjižnog fonda, te pretraživanja kataloga

-      zatražiti informaciju koja vam je potrebna, a mi ćemo vas uputiti na najprikladniji način da do nje dođete, u knjižnici ili izvan Knjižnice

-      zatražiti pripremu potrebne literature na određenu temu (za diplomski rad, seminar, znanstveni rad). Ovakvu uslugu morate zatražiti unaprijed da bi se kvalitetno istražila građa u knjižnicama ili baze podataka. Prikupljenu građu ćemo ostaviti u čitaonici kako biste mogli istraživati. Potrebno je u dogovoru s informatorom planirati dan ili više za istraživanje građe.

E-ZAHTJEVI

NARUDŽBENICA ZA POSUDBU GRAĐE
Građu možete zatražiti zadužnicom uz prethodnu provjeru u elektroničkom katalogu. Samo slobodni naslovi mogu se zaduživati. Polja označena zvjezdicom obvezno je ispuniti.

NARUDŽBENICA ZA SKENIRANJE GRAĐE
Građa iz fonda knjižnice može se naručiti u elektroničkom obliku. Građu možete skenirati sami u knjižnici na lokaciji Učiteljski fakultet (kampus), ta se usluga ne naplaćuje. Naručeno skeniranje građe naplaćuje se prema cjeniku. Nakon narudžbe građe, kontaktirat ćemo Vas kako bismo dogovorili način isporuke. Ukoliko želite naručiti skeniranje građe, popunite i pošaljite narudžbenicu slijedeći upute. Polja označena zvjezdicom obvezno je ispuniti.

UPISNICA

OBRAZAC ZA NABAVU GRAĐE

EDUKACIJE
- EDUKACIJA ZA EFIKASNO PRETRAŽIVANJE ONLINE KATALOGA KNJIŽNICA SVEUČILIŠTA Svi online katalozi knjižnica na Sveučilištu pretražuju se na isti način. U CROLIST mrežu uključeno je još dvadesetak visokoškolskih knjižnica u Hrvatskoj, pa edukacija služi i za pretraživanje njihovih kataloga.

- Održava se za članove knjižnice prema prethodnom dogovoru.


- EDUKACIJA ZA PRETRAŽIVANJE ZNANSTVENE I STRUČNE LITERATURE U BAZAMA PODATAKA dostupnima pripadnicima Sveučilišta u Rijeci.

- Održava se uz prethodni dogovor za članove knjižnice pojedinačno ili grupe prema prethodnom dogovoru

 

 

 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

Ne slažete se s korištenjem kolačića na Vašem računalu. Odluku možete promijeniti.

Dozvolili ste korištenje kolačića na Vašem računalu. Odluku možete promijeniti.