PRETRAŽI KNJIŽNICE SVEUČILIŠTA članci, knjige, časopisi ...

 

Pretraživanje: Discovery Service za Sveučilište u Rijeci
Portal Discovery servisa

Upute za dostavu radova knjižnice

 

UPUTA ZA DOSTAVU RADOVA

 

 

Podružnica stvara svoj fond kupnjom, zamjenom i darovima, a osobito je važna Zbirka institucijskog repozitorija.

 

Koje radove dostaviti: 

   

Svaka sastavnica dužna je dva primjerka svojih izdanja dostaviti besplatno i o svom trošku Podružnici najkasnije trideset dana po objavljivanju.

    

Svaka sastavnica je dužna Podružnici dostaviti jedan primjerak svakog završnog rada obranjenog na diplomskom ili poslijediplomskom studiju koji izvodi.

 

Zaposlenici i studenti sastavnica, koji su autori objavljenih znanstvenih i stručnih radova koje ne izdaje Sveučilište ili njegova sastavnica, dužni su Podružnici dostaviti jedan primjerak svakog objavljenog stručnog ili znanstvenog rada. Ako dostavljanje primjeraka zbog objektivnih razloga nije moguće, dužni su dostaviti pouzdan dokaz o objavljenom radu s podacima potrebnima za njegov minimalni bibliografski opis. U tom će se slučaju podatak o radu uvrstiti u online katalog Podružnice, a rad uvrstiti u popis za nabavu građe za Podružnicu kupnjom.

Jednom godišnje, nadležna osoba sastavnice i predstojnik Podružnice zajednički utvrđuju popis objavljenih radova zaposlenika, na temelju kojega nadležna osoba sastavnice prikuplja nedostajuće radove i dostavlja ih Podružnici.

 

Uz izdana djela i radove bilo u tiskanom ili nekom drugom ne elektroničkom obliku, Podružnici se obvezno dostavlja i elektronička inačica djela. Senat donosi Naputak o formatu i mediju elektroničkih inačica djela koja se dostavljaju. Ako dostavljanje elektroničke inačice zbog objektivnih razloga nije moguće, dostavlj se pouzdan dokaz o objavljenom radu s podacima potrebnima za njegov minimalni bibliografski opis

 

Podružnica prihvaća kao željeni dar, a iznimno nabavlja kupnjom ili zamjenom, sve radove koji govore o sastavnici, njezinim djelatnicima, suradnicima ili studentima u vrijeme kad rade ili studiraju na sastavnici ili u prošlosti. Ukoliko se radi o djelima koja nisu izvorno objavljena u elektroničkom obliku, nema obveze dostave elektroničke inačice. U tom slučaju će se u Podružnici, u skladu s važećim autorskim i srodnim pravom, izraditi i objaviti na webu elektronička inačica rada. 

 

Uputa:

1.     Provjerite je li rad koji ste objavili dostupan u fondu (katalogu)  knjižnice.

 

2.     Ukoliko nije, dostavite nam primjerak i pošaljite link na otvoreni pristup časopisu ili e-knjizi (ako postoji elektroničko izdanje).

 

 

 

 

 

 

 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

Ne slažete se s korištenjem kolačića na Vašem računalu. Odluku možete promijeniti.

Dozvolili ste korištenje kolačića na Vašem računalu. Odluku možete promijeniti.