Open Science Café u Sveučilišnoj knjižnici Rijeka predstavlja usluge Srca

Centar za otvorenu znanost i upravljanje znanstvenim informacijama (COZ) Sveučilišne knjižnice Rijeka organizira još jedan u nizu informativnih događaja posvećenih otvorenoj znanosti – Open Science Café, koji će se održati 27. rujna 2023. godine od 11:00 do 12:00 sati na platformi Microsoft Teams. Open Science Café namijenjen je svim istraživačima koji su zainteresirani za temu i prakse otvorene znanosti. Na ovom događaju, gosti će biti djelatnici Sveučilišnog računskog centra Srce, koji će predstaviti različite usluge i alate dostupne istraživačima za učinkovito upravljanje istraživačkim podacima tijekom životnog ciklusa istraživanja, kao što su to usluge Napredno računanje i Puh – sustav za pouzdano pohranjivanje i dijeljenje datoteka na spremišnim sustavima Srca.

Sudionicima će biti predstavljeni i obrazovni materijali iz područja otvorene znanosti koji su dostupni za bolje razumijevanje i kvalitetno upravljanje istraživačkim podacima. Srce je poznato po pružanju računalnih resursa visokih performansi, koji su od ključne važnosti za provođenje zahtjevnih istraživačkih aktivnosti i analiza podataka. Open Science Café će ugostiti nekoliko stručnjaka iz Sektora za upravljanje podacima i Sektora za napredno računanje Srce, koji će sudionicima pružiti dragocjene informacije i odgovoriti na pitanja vezana uz korištenje spomenutih usluga i alata.

RASPORED IZLAGANJA:

•    O uslugama Srca za otvorenu znanost, Draženko Celjak (10 min)

•    Napredno računanje, Emir Imamagić (20 min)

•    Puh – pohana i upravljanje podacima, Ivan Jelenić (10 min)

•    Podrška otvorenoj znanosti, Kristina Posavec (15 min)

•    Q&A (5 min)

Svi zainteresirani pozvani su da se pridruže Open Science Caféu putem platforme MS Teams kako bi sudjelovali u zanimljivom i edukativnom događaju!

Za sudjelovanje se možete prijaviti ovdje.

Poveznica za sudjelovanje:

Kliknite ovdje da biste se pridružili sastanku

Letak: OPEN SCIENCE CAFE