Open Science Café: Vidljivost istraživanja i istraživača – zašto i kako?

Centar za otvorenu znanost i upravljanje znanstvenim informacijama (COZ) Sveučilišne knjižnice Rijeka organizira još jedan Open Science Café koji će se održati u srijedu, 8. svibnja 2024. u 11:00 sati na platformi Microsoft Teams. Izlaganje na temu “Vidljivost istraživanja i istraživača – zašto i kako?” održat će dr. sc. Una Pale.

Zašto uopće pričamo o vidljivosti znanstvenika? Koji su sve bibliometrijski načini mjerenja znanstvenog utjecaja, ali i kako izaći iz mjerenja vidljivosti samo na temelju citata? Kako izgraditi svoj profil, kredibilitet i prepoznatljivost uz pomoć institucijskih, akademskih i društvenih mreža? To su neke od tema kojima ćemo se pozabaviti u sklopu ovog predavanja namijenjenog svima koji žele da njihova istraživanja izađu iz okvira labosa i znanstvenih časopisa.

Una Pale radi kao postdoc i data scientist u Sveučilišnoj bolnici u Zürichu gdje se bavi obradom biomedicinskih signala i strojnim učenjem za primjene u zdravstvu. Osim toga, zanima ju meta-znanost, znanstvena metodologija te otvorena znanost.  U slobodno vrijeme vodi razne projekte u sklopu Udruge Penkala kojoj je cilj jačati hrvatsku znanstvenu zajednicu. Redovno snima podcaste sa mladim znanstvenicima, piše za blog, organizira radionice i vodi projekte poput platforme Mape hrvatskih znanstvenika ili Istražilice.   

Pozivamo istraživače i sve zainteresirane da nam se pridruže u razgovoru!

Za sudjelovanje se možete prijaviti ovdje.

Poveznica za sudjelovanje: Join the meeting now

Veselimo se druženju!

Letak: Open Science Café